De enige constante is verandering


Een maand geleden, om precies te zijn 4 maart 2012, spraken Monique en ik over de mogelijkheden die voor ons open lagen om verder te gaan met First Act, en de NLP opleidingen; de volgende stap te nemen. Willen we ons blijven vastleggen aan onze lokatie, of willen we flexibeler zijn? Tijdens de discussie kwamen voordelen voorbij, die in een andere situatie juist een nadeel zijn, en vice versa. De NLP basisveronderstelling “elk gedrag is zinvol en waardevol binnen een bepaalde context”, zo helder als glas.

Dus, gewoon om eens wat anders te proberen, hebben we twee workshops georganiseerd in de Haagse Hogeschool, en een NLP Practitioner gepland in Den Haag. Nu terugkijkend in een bijzonder kort tijdsframe van een maand. 4 maart via de social media gepubliceerd, 12 maart de 1e workshop, en 22 maart de 2e workshop. Veel enthousiaste reacties binnengekregen; zelfs genoeg om komende vrijdag inderdaad met de NLP Practitioner te starten!

Wauw… “It always seems impossible until it’s done.” zei Nelson Mandela.

Als je dat al kan bereiken in 4 weken, wat kan je dan in 16 weken, of in een jaar, of vijf jaar wel niet bereiken…?

De overtuiging dat een eigen kantoor noodzakelijk is, is bij ons verdwenen. Meer flexibiliteit, en heel belangrijk, meer focus op de hoofdzaak (het trainen) in plaats van op de bijzaken die spelen. En dus hebben we de huur opgezegd in Barneveld, en gaan we voor een nieuwe aanpak met betrekking tot de lokatie.

De website is al aangepast, met nieuwe workshops in Den Haag, een NLP Practitioner in het najaar, en de NLP Master die het najaar staat gepland, gaat ook naar Den Haag. Voorlopig kiezen we voor de Haagse Hogeschool voor de workshops, en doen we de opleidingen in ‘de Ruimte’.

En nu? Willen we nog een tweede lokatie (Amersfoort, Utrecht), of willen we ook de aanpak veranderen? Meer in luxe lokaties terugtrekken, en er echt tussenuit zijn…? Of misschien wel twee weken full-time, ergens op een tropisch strand… Of eiland… Welke kaders zijn er nog meer te doorbreken?

Hoeveel weken zal ik dan nodig hebben? Of, zoals ik in projecten altijd vraag: hoe weet je dat je niet eerder klaar bent?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *