Hoe wij komen tot waar we nu zijn


En dat je hier nu staat, hoe staat dat in verhouding tot het verleden, het heden en de toekomst? En wat maakt dat we de weg afleggen die we afleggen?

 

Leven, dat doe je alleen in het hier en nu. Fysiek kan je niet in het verleden zijn, of in de toekomst.

 

In het verleden leven betekent niets meer dan dat je terugdenkt aan eerdere ervaringen, terwijl je ondertussen nog steeds hier en nu ademhaalt.

 

Leven voor de toekomst, dat omschrijft exact wat je doet: je denkt wellicht aan de toekomst, en misschien doe je nu zelfs dingen die pas in je toekomst waardevol gaan zijn, je leeft nog steeds NU.

 

En waar je nu staat is een optelsom van het verleden: wat je hebt geleerd, wat je hebt ervaren en wat je hebt gedaan. Had je andere dingen geleerd, had je andere dingen ervaren, had je andere dingen gedaan, dan stond je nu niet hier, maar ergens anders.

 

Het leuke van dat principe is dat je dus NU de dingen kan leren, de ervaringen kan opdoen, de dingen doen die je straks ergens anders kunnen laten staan. Daar waar je wilt zijn. Alles wat je nu doet kan daaraan bijdragen. En alles wat je nu al doet, hoef je straks niet meer te doen. Je hebt de keuze om te gaan waar je maar wilt, en daar NU wat aan te doen.

 

Ander mooi principe is de betekenis die je daarmee kan geven. Dat het mooie aan het verleden is, dat het voorbij is. En het mooie aan de toekomst is dat het nog moet komen. En nu, nu LEEF je. En kan je met plezier werken aan komen naar waar je eigenlijk wilt zijn.

 

Hoe kan jij op een plezierige manier komen waar je wilt zijn?

 

En wanneer je dat weet, dan kan je nu de dingen leren die je nodig hebt om straks daar te staan waar je wilt staan. Want je wilt waarschijnlijk iets anders dan waar je nu staat. En dat betekent dat je andere, nieuwe dingen moet doen om andere, nieuwe resultaten te krijgen. En dat is de essentie van de NLP Practitioner. Leren om andere, nieuwe dingen te doen.

 

Leren leren.

 

Leren veranderen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *