Kleine keuzes


Kleine keuzes

Misschien heb je al NLP websites gezien, of boeken gelezen, en misschien heb je daardoor verwachtingen, verwachtingen die kunnen uitkomen, soms als gevolg van een kettingreactie na een klein lijkende keuze.

 

Zoals toen ik mijn eerste huis kocht. Ik werkte in Utrecht, en keek daarom rondom Utrecht naar huizen. Op een dag op mijn werk, haalde ik koffie. Bij de koffieautomaat kwam ik in gesprek met een collega. Hij vertelde over zijn woonplaats (een plaats die ik niet eens kende), en nodigde me uit om eens te komen kijken. Daarop een dagje gedaan, en vervolgens besloten dat we een aantal huizen zouden gaan bekijken. Afspraken gemaakt met makelaars, en het beste huis gekocht. Met veel plezier hebben we daar 9 jaar gewoond.

 

Kleine keuzes kunnen bepalend zijn voor de loop der dingen: zonder die eerste keuze voor koffie, had ik die collega nooit gesproken, en hadden we waarschijnlijk nooit deze keuze overwogen. Kleine keuzes kunnen een verbazend groot en positief effect hebben.

 

En veel van die kleine keuzes, worden voor ons gemaakt. Door onze omgeving, in je relatie, door vrienden en familie, in je werk, vroeger op school… Je leeft op veel vlakken wat de omgeving bepaalt.

 

Misschien besef je nu al, diep van binnen, welke keuzes jij anders had willen maken… Hoe jouw ideale leven er anders uit zou zien… Wat zou je het liefste doen in je werk, hoe zouden jouw ideale vriendschappen zijn, hoe zou de ideale relatie met je kinderen er uit zien… Jij kent je dromen…, en je weet waar je het liever anders, mooier, hebt… Misschien wel meer erkenning, meer zekerheid, meer vrijheid, meer passie, meer van wat jij echt wil…

 

Het kan anders. Want er zijn drie stappen die je kan nemen om je eigen leven te kunnen leiden, helemaal zoals jij dat wilt.

  • Allereerst moet je weten wat je wel wil, en wat je niet wil.
  • Dan zal je de dingen die je doet, anders moeten doen om nieuwe resultaten te boeken, resultaten die je wel wil. Dat betekent nieuwe dingen leren…, dat betekent veranderen… En ondertussen in de gaten houden of je meer in de richting komt van waar je wel wilt zijn.
  • Ten slotte ga je het waar maken, werken aan je andere, nieuwe resultaten. Jouw keuzes omzetten in realiteit, in actie. Doen.

 

NLP
En die drie stappen, dat is precies waar NLP sterk in is: doelen stellen, veranderen en nieuwe manieren vinden en leren, effectief aan de slag gaan. Met NLP kan jij het gemak ervaren van doelen stellen en halen. Voornemens waarmaken, sneller en eenvoudiger. NLP is gemodelleerd van de meest succesvolle mensen, kan ook jij de dingen doen om te komen naar alles wat jij wel wil. In je werk, en ook privé. Misschien wel net zo verbazingwekkend als ik dat vind, wanneer je gewoon wat op het web aan het surfen bent, en dan ineens… BAM… voel je die vonk van nieuwsgierigheid… om je verder te ontwikkelen… vol passie en plezier… een mooie toekomst tegemoet…

 

NLP opleiding?
De NLP Practitioner opleiding doe je omdat je NLP wilt leren toepassen. Als je een opleiding zoekt om je C.V. op te fraaien of omdat het van je werk moet, of omdat je het certificaat wilt hebben dan is mijn advies: doe het nog niet. Lees meer en verdiep je zodat je echt de opleiding wilt doen, nieuwsgierig naar de mogelijkheden die het jou kan bieden.

De NLP Practitioner opleiding is een intensieve opleiding, waarbij je veel en direct feedback krijgt. Daarom is het belangrijk, als je ECHT wilt leren toepassen, dat de opleiding kleinschalig en persoonlijk is opgezet. Ik adviseer een opleiding met maximaal 9 deelnemers per trainer.

Ander belangrijk punt, denk ik, is dat je een doel stelt dat je wilt bereiken met een NLP opleiding. En als dat doel een enkel probleem is, een specifiek probleem waarvoor je NLP wilt gaan gebruiken om het op te lossen, dan adviseer ik je om eerst de mogelijkheid van COACHING te onderzoeken. Dat is waarschijnlijk goedkoper en effectiever.

 

Soms zijn er van die kleine keuzes die je maakt, die een groot effect kunnen hebben. Nu je dit gelezen hebt, wat zullen de gevolgen zijn? Met deze informatie extra, wat is nu de eerstvolgende stap die jij kan nemen? En misschien herken je dat wel, het gemak waarmee je, vanuit alle goede redenen, direct kan handelen, zoals wanneer je voor een rood stoplicht staat, dat op groen springt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *