NLP Ervaren


Waarom een NLP training?
Ik zou je kunnen vertellen hoe het is om in een achtbaan een ritje te maken. Dat je eerst instapt in een wagentje, met een beugel voor je, die vastklikt om je op je plek te houden. En wanneer het tijd is, kom je met een schok in beweging, om eerst omhoog te gaan. Je kijkt omhoog naar de wolken, hoort het geratel van de motor, en voelt hoe je rug drukt tegen de rugleuning van het wagentje. Bovenin aangekomen ga je over de top, en krijg je veel snelheid. Rechts, links, over de kop, het ene volgt nog sneller dan het andere.

Misschien herinner jij je wel, terwijl je de woorden las, hoe het is om in een achtbaan te zitten. En misschien merk je wel dat het lezen over een achtbaan iets heel anders is dan echt een ritje maken in een achtbaan. Lezen over het ruisen van de wind door je haar is toch minder dan het ervaren van tranen in je ogen door de wind, het horen van het ruisen, het voelen van de luchtstroom, en nog veel meer dat in woorden alleen te vangen is wanneer je HEEEL VEEEL tijd hebt…

Zo werkt het ook met NLP. NLP is een houding en een methode en een serie technieken waar je van alles over kan lezen. Maar om NLP echt te ervaren… Dat is een beleving op zich, die niet onder woorden te brengen is… En het geven van die ervaring, dat is de toegevoegde waarde van een NLP opleiding. Een goede NLP opleiding is een beleving die niet onder woorden te brengen is.

Wat levert een NLP Practitioner opleiding je op?
Allereerst geeft een NLP opleiding je een nieuwe manier om om je heen te kijken, vanuit een specifieke houding: nieuwsgierig, constructief en flexibel. Misschien ken je al de vele voordelen van nieuwsgierig om je heen kijken, en je verwonderen over wat er werkelijk gebeurt. En vanuit die nieuwgierigheid flexibel zijn om te doen wat jij wilt of nodig acht. Op zo een manier dat het bijdraagt.

Dan ten tweede geeft een NLP opleiding je een methode. Een methode om te leren van anderen: het modelleren, het model-leren. Zodat je vanuit jouw nieuwsgierigheid flexibel kan leren doen wat anderen kunnen. Wat dan ook. Wat je ook kiest. Dit levert natuurlijk een enorme persoonlijke vrijheid op.

Last but not least, bestaat NLP al meer dan 35 jaar. En gedurende die 35 jaar zijn al velen je voorgegaan in een NLP training, en zij hebben met modelleren al heel veel NLP technieken beschreven. De meest breed inzetbare NLP technieken en de NLP basisvaardigheden, die leer je toe te passen, die zal je ondergaan, tijdens een goede NLP training.

Ik bedoel stop, en stel je voor dat je het uitstelt en er later achterkomt wat je allemaal gemist hebt. Misschien besef je al dat het beter is jezelf voor te stellen dat je het wel gedaan hebt, en daar vervolgens een goed gevoel bij te hebben…

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *