NLP & onderwijs cursus


NLP & onderwijs cursus

 
De NLP & onderwijs training is een training waarin we aan de slag gaat met didactische vaardigheden. Didactische vaardigheden die de kern vormen van het werk als docent en trainer. Maar denk ook eens aan implementaties, andere middelen en/of methoden gaan gebruiken, veranderende werkprocessen, projecten overdragen naar beheer: er zijn veel situaties waarin professionals kennis en vaardigheden moeten kunnen overdragen. Hoe doe je dat? In deze training worden de ins-en-outs van trainen doorlopen, gezien vanuit het perspectief van NLP.
 
In de NLP & onderwijs cursus behandelen we een aantal onderwerpen (technieken en inzichten), die in jouw rol als trainer, onderwijzer of docent eigenlijk onmisbaar zijn. Met deze onderwijs cursus kan je in 2 dagen helemaal op de hoogte zijn van wat en hoe NLP naar het onderwijs kijkt. Niet een droog verhaal training, maar een doe training, waarbij ervaring opdoen met een andere manier van lesgeven centraal staat.
 
De docent/trainer volgens NLP
“Be at cause”, verantwoordelijkheid nemen voor het resultaat van je studenten, dan wel deelnemers, dat is wel het grootste verschil van inzicht tussen de reguliere zienswijze, en de NLP zienswijze.
 
Diversiteit en NLP
Iedereen leert anders, en als docent wil je daar op aansluiten. Welke diversiteit onderkent NLP in het kader van lesgeven, en hoe sluit je aan op de individuele student?
 
Lesontwerp en het 4-mat model
NLP heeft een specifieke manier om lessen te ontwerpen, van doelstelling tot uitvoering: het 4-mat model. Door dit model al te hanteren bij het ontwerp, stel je zeker bij alle 4 de leerstijlen van Kolb aan te sluiten.
 
Van uitdagen en prikkelen naar empoweren
Hoe kan je studenten en deelnemers motiveren? Hoe bouw je een goede verbinding en een goed contact op? En, hoe doorbreek je blokkades?

Programma van de NLP & onderwijs cursus

In 2 dagen behandelen we verschillende onderwerpen uit NLP, die je direct kan toepassen in de praktijk.

Onderwerpen van de NLP & onderwijs cursus

  • De docent/trainer volgens NLP
  • Diversiteit: leerstijlen, representatie en metaprogramma’s
  • Lesontwerp en het 4-mat model
  • Van uitdagen en prikkelen naar empoweren

Doelgroep

Deze onderwijs cursus is geschikt voor groepen van deelnemers die in het werk informatie, kennis, vaardigheden en/of attitude willen overbrengen. Docenten, trainers, coaches, onderwijzers, mentoren, begeleiders; een ieder die een belang heeft in het effectiever overbrengen van informatie, kennis, vaardigheden en/of attitude aan anderen zal baat hebben bij deze NLP & onderwijs cursus.

TIP: we hanteren speciale tarieven voor (erkende) HBO-instellingen, die deze training willen gebruiken in het curriculum, als onderdeel van Post-HBO didactische opleidingen (didactische aantekening Hoger Onderwijs).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *