Ontwikkeling


Hoi,

Laat mij je wat vertellen uit mijn eigen ervaring met mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In 1997 ben ik begonnen met het volgen van allerlei trainingen en opleidingen, in het kader van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Trainingen die allemaal waren gericht op het behalen van certificaten, mooi voor mijn C.V., als bewijsstuk van kennis en kunde op technisch vlak. Technisch vlak in de ICT, wat mijn werkomgeving was. Een goede manier om jezelf te ontwikkelen. Doordat ik al heel wat ervaring had opgedaan, haalde ik het ene certificaat na het andere, met gemak. Medio 1998 kon ik op basis van de effort mijn eerste vruchten plukken door als senior technicus aan de slag te gaan. Het werkt dus, opleidingen en trainingen volgen om verder te komen.

Waar ik tegenaan liep, was dat vele certificaten een beperkte houdbaarheid hadden. Je moest ze elke bepaalde periode opnieuw doen. Ik vond dat zonde van mijn tijd. Ik wilde me verder ontwikkelen, in plaats van tijd besteden aan het leren van minimale wijzigingen in specifieke technische omgevingen. Niet alle trainingen zijn dus even goed voor jouw ontwikkeling.

De oplossing die ik zag lag een niveau hoger: niet technisch inhoudelijke trainingen, maar meer op procesniveau. Projectmanagement, servicemanagement, ITIL, BiSL, ASL, ISO 20.000, Prince2, enzovoort. Wat weer leidde tot uitverkozen worden om de afdeling waar ik werkte, te gaan leiden. Een volgende stap in je ontwikkeling, want de focus op technische kennis houdt je tegen. Mijn overstap van techneut naar een managementfunctie.

Die overstap viel me zwaar. Ik merkte dat ik wel beschikte over de managementskills: ik was erg goed in regelen en organiseren, zorg dragen op procesniveau. Maar er mist iets. Iets extra wat je nodig hebt. Ik miste iets. En dat maakte dat ik niet lekker in mijn vel zat. Dat ik geen plezier had in mijn werk. Dat zorgde er voor dat ik het liefste weer terug in mijn comfort van techneut wilde stappen. Herkenbaar, is het niet?

Nu, jaren later terugkijkend, weet ik wat ik ontbeerde: leiderschap. Mensen laten zich niet managen; mensen neem je mee door te leiden. Met een goed gevoel. Prettig samenwerken. En leiden, daar gaan de verschillende ICT opleidingen niet over. Ontwikkeling gaat verder dan dergelijke trainingen. De zachte kant, daar draait het om. Ontwikkeling van je soft-skills is cruciaal voor een dergelijke overstap.

Uiteindelijk heb ik, min of meer toevallig, een NLP Practitioner opleiding gedaan. De interesse was er bij mij sinds 1988 (een eerste boek over NLP) al, en als vanzelf kwam de mogelijkheid om deze opleiding te doen. Een sprong in het diepe, die me meer heeft opgeleverd dan ik had kunnen bevroeden.

In deze opleiding leerde ik hoe mijn eigen gedrag van invloed was en is op het gedrag van anderen. Ik leerde hoe ik meer invloed kon hebben op anderen. Ik leerde beter doelen te stellen, beter kon communiceren. Ik leerde hoe ik mijn werk en prive beter in balans kon houden. Ik leerde hoe ik conflicten kon oplossen, hoe je iemand kan coachen en begeleiden, en bovenal hoe je emotioneel beter kan omgaan met stress, tegenslagen en lastige situaties.

NLP en ontwikkeling

Ontwikkeling is het vergroten van kennis, bekwaamheden of vaardigheden voor specifieke handelingen. Ontwikkeling is het veranderen naar andere, nieuwe gedrags- en handelingsmogelijkheden. Ontwikkeling betekent het vergroten van je persoonlijke vrijheid. Ontwikkeling is groei. Ontwikkeling is het verkrijgen van meer keuzes en mogelijkheden. Precies wat de andere denkwijze die NLP heet, te bieden heeft. En de dingen de je leert, blijven niet beperkt tot het professionele vlak. Ook in persoonlijke context ga je de voordelen van NLP zien.

En natuurlijk, ik heb er belang bij dat jij enthousiast bent over NLP. Ik heb tenslotte de overstap gemaakt om met veel plezier les te geven in NLP, om ICT professionals te coachen met NLP, een goede keuze die mij al vijf jaar veel plezier levert. Ik wil graag een boterham eten door jou te helpen in je ontwikkeling. Dus geheel objectief ben ik niet.

En toch wil ik je uitnodigen om te overwegen om je te verdiepen in NLP door NLP te ervaren. En omdat ik begrijp dat gelijk een NLP Practitioner opleiding een hele grote stap is, te groot om te nemen puur omdat ik hier schrijf een goede ervaring te hebben, nodig ik je uit voor een NLP basistraining. In drie dagen ontdek je voordelig wat NLP is en hoe veel het voor jou kan betekenen. Want jij kent jouw situatie beter dan wie dan ook, en ik NLP.

Ik hoor graag van ja!

Rutger Spaans,
NLP Trainer bij First Act NLP.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *