Persoonlijke realisatie


Persoonlijke realisatie… De stap voorbij persoonlijke ontwikkeling… Niet enkel tevreden zijn met effectiviteit en efficiëntie… Niet enkel de trucjes leren… Ontdekken wat je wilt. Ontdekken wat je niet wilt. Keuzes maken vanuit jezelf. Contact maken met jezelf. Met je gevoel. Mogelijkheden krijgen om assertiever te zijn, niet agressiever, maar wel assertiever. Genieten van hoe mooi je kan zijn. Genieten van je mooie zelf zijn. Voor jezelf, en voor mensen die je na staan.

Dat is wat ik als eerste grote voordeel van NLP heb ervaren, om maar eens wat grote woorden te gebruiken. Dat geluk, zekerheid, vrijheid, en al die mooie dingen van binnen zitten. En dat het de kunst is om constructief en creatief van binnen naar buiten te leven. Beginnen met weten wat je ZELF wel wilt, en ook wat je niet wilt. Weten wat JIJ belangrijk vindt. Je overtuigingen kennen. Je eigen denken erkennen en herkennen. Jezelf kennen.

En het tweede grote voordeel van NLP is om de handvatten (de vaardigheden en technieken) te hebben om dingen te veranderen. Om de veranderingen te realiseren die jij wilt. Om zelf de regie te nemen en jouw eigen keuzes te maken. Het antwoord op de vraag: “Hoe doe je dat?”. Omdat het lang genoeg heeft geduurd, en nu de tijd is voor jou. Kiezen voor jezelf.

Stel je voor dat jij een excellent voorbeeld van een prachtig mens bent…

Wat zou er dan belangrijk zijn voor je…?

Wat zou je dan geloven…?

Wat zou je dan kunnen…?

Wat zou je dan doen…?

Hoe zou de wereld er dan uit zien?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *