Waar kan je NLP toepassen?


NLP technieken zijn generiek toe te passen. Dat betekent dat je NLP in alle facetten van je leven kan gebruiken. Iedereen, en overal. Zo lang je de flexibiliteit hebt om te experimenteren, en om nieuwe dingen te proberen. Wellicht dat jij deze voorbeelden kan invullen voor jouw situatie:

 

Professioneel, NLP in je werk

Welk werk je ook doet, je maakt overal afspraken.

 

Beoordelingsgesprekken, opdrachten die je moet uitwerken, vergaderingen, actielijsten, etc. Goede afspraken maken is iets wat je kan leren met NLP. SMART maken van afspraken is een 1e stap, die je misschien al kent, en weet je ook wanneer een afspraak SMART genoeg is? En een stap verder naar SMARTIE maakt het nog beter beheersbaar, en wellicht maak je de stap wel van globale afspraken naar de NLP Outcomes.

 

En weten wat je wilt, en hoe je daar kan komen, in je loopbaan met het NLP coachmodel is een ander voorbeeld. Conflicten en meningsverschillen oplossen met het NLP mediationmodel. Betere adviezen geven, en meer draagvlak creëren voor je adviezen door beter je invloed aan te wenden, met het NLP Milton model. Weten wat anderen drijft, beter aansluiten bij het communiceren met klanten, met je opdrachtgevers, met je collega’s, bewust zijn van je communicatie en het effect dat je wilt bereiken… NLP maakt het mogelijk.

Persoonlijk, NLP voor jezelf

Ook in de diverse aspecten van je persoonlijke leven merk je de voordelen van NLP. Beter contact met je familie en vrienden, elkaar beter begrijpen. Financiën en geld meer op orde, door beter doelen stellen, patroonherkenning, minder stress. Lekkerder zitten in je relatie, beter contact door betere communicatie, weten wat je wel en wat je niet wilt. Keuzes maken.

 

De opvoeding van je kinderen, door relativering, verbreken van gedragspatronen en emoties, begrijpen en contact maken. Jouw leefomgeving inrichten zoals je wilt, doelen stellen, doelen bereiken. Gezondheid verbeteren met gedragsverandering, gedragspatronen doorbreken. Hobbies, ontspanning en vermaak: beter weten wat je wilt, makkelijker leren, meer genieten, beter worden. Persoonlijke ontwikkeling door een andere kijk, meer brillen om de wereld te zien, zuiverder waarnemen, minder oordelen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *