Waarom een basistraining NLP?


Trainers zijn in staat om prachtig te beschrijven wat hun opleiding allemaal voor je kan doen. NLP trainers dubbel zo goed. Dus wat ik hier beter kan doen is laten zien wat de ervaringen zijn van eerdere deelnemers aan de basistraining NLP, welke verwachtingen zij hadden, welke vraag zij vooraf hadden, en waarom zij voor deze basiscursus NLP hebben gekozen. Dus, wat vinden de deelnemers van deze NLP opleiding? Misschien kan je zien dat het juist deze informatie is die je kan helpen om te kiezen, zoals de ervaringen van vrienden en vriendinnen meer waard zijn dan een verkooppraatje.

Ervaringen basiscursus NLP

 • Ik heb de opleiding erg positief ervaren. Hij heeft me meer gebracht dan ik had verwacht. Ik wilde graag zeker zijn in de keuzes die ik wil gaan maken. Ik ben positiever gaan denken, door mezelf een beter mens te voelen en dat alles wat ik doe mijn eigen keuzes zijn. Bedankt voor je fijne en duidelijke training.
 • Ik wilde te weten komen wat NLP is & wat ik er zelf uit mee kon nemen: ik heb nu een idee & heb bewustwording over dingen die ik al deed gekregen & aanvullende ideeën over (mijn) gedrag & inzicht gekregen. De vorm van praten, leren, doen & terugkoppelen, ‘”los'” van een vaste volgorde (het ad hoc punten uitwerken die ter sprake kwamen) hebben gezorgd voor een antwoord op mijn vragen. Dank je voor de gezelligheid.
 • Ik zie het als een bevestiging van de manier waarop ik in het leven sta. Ik had geen verwachtingen maar hoopte dichter bij mijn doel te komen. Dat is gelukt. Ik ben bewust geworden van de manier waarop ik denk, communiceer en leef.
 • Ik had niet echt verwachtingen. Ben wel erg enthousiast geworden over NLP en wil er graag verder mee gaan. Ik heb geleerd uit te gaan van het positieve van mensen en uit te gaan van m”n eigen kracht. Dat levert mij rust op. Door te doen en te ervaren. Jammer dat deze basistraining voorbij is!
 • Verfrissend, leerzaam en verrassend. Nee (op de vraag zijn je verwachtingen uitgekomen, red), het heeft zich ontwikkeld en me aan het denken gezet op een manier die ik niet verwacht had. Ik heb wel meer over communicatietechnieken geleerd, maar belangrijker nog, het heeft me wakker gemaakt. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb veel geleerd over verbanden tussen communicatie en fysiologie. Over signalen die je zelf en anderen afgeeft in contact en hoe hier mogelijkheden zijn om er sturing aan te geven. Ik vond het een bijzondere ervaring.
 • Inspirerend, het heeft me toch aan het denken gezet. Ik zie meer mogelijkheden terwijl ik het gevoel hadvast te zitten, ik ervaar een richting doordat een proces op gang wordt gebracht, in je onderbewustzijn meer dan in je bewustzijn.
 • Leuk, soms duurt het even voordat iets geland is, leuke groep. Ik was nieuwsgierig naar wat NLP is en had daardoor niet een verwachting. Ik heb een doelstelling genoteerd bij de eerste les en heb wel al een beetje een beeld van de richting die ik op wil door de oefeningen en verhalen van iedereen.
 • Heel prettig. Ik wil graag meer ervaren en leren. Die vraag is nu beantwoord. Iets meer klok ontdekken en niet alleen de klepel horen. Door de afwisseling in theorie en oefeningen weten nu beter waar ik mee bezig ben/wil zijn.
 • Ik heb het verhelderend ervaren. Hoe ik/mijn brein in elkaar steekt en dat ik daarin zelf ook bewuste keuzes kan maken, dus ook verruimend. Veel informatie en voldoende tijd om deze te bespreken en te verdiepen.
 • Leerzaam, prettig en voldoende om over na te denken en aan de gang te gaan. Mijn verwachting is helemaal uitgekomen. En eigenlijk nog meer dan dat; namelijk meer oefeningen gedaan. Last-but-not-least: de leerstof is samenhangend gebracht wat ik erg waardeer. Informatiebehoefte is zeker beantwoord door middel van drie samenhangende lesdagen.
 • Prettig, leerzaam, veilig, humoristisch. Ik zocht zelfinzicht ten aanzien van doelen bereiken. Ik heb zicht gekregen waar knelpunten zitten.
 • Constructief en positief. Zelfreflectie. Door de situaties/oefeningen toe te passen en er over te praten en te delen met anderen is mijn kijk op situaties, houding, gedrag en communicatie verandert. Een fijne en prettige manier om kennis en ervaringen uit te wisselen. Pragmatische insteek.
 • Leerzaam, heel., Vernieuwend. Ik heb tools meegemaakt die ik kan gebruiken en het zet mij anders aan het denken. Zoveel leuk en leerzaam, het moet nog bezinken. NLP geeft rust, doet anders denken, laat in een ander perspectief zien.
 • Erg interessant. De leermethode bevalt erg goed. Het leukste vond ik de herkenning van de onderwerpen in het dagelijks leven. NLP geeft de vaardigheden en beter inzicht in het maken van keuzes ten aanzien van onder andere communicatie. Het is een eye-opener geweest en heb er zeker veel van opgestoken.
 • Prima. Het heeft mijn idee gegeven van NLP. Deze introductie laat zien wat je kan met NLP en waar focus op ligt. Indien je meer met een opener blik een kijk wil hebben op communicatie/waarneming dan is NLP misschien interessant.
 • Leerzaam en ook wel verwarrend (in goede zin). Bewustwording van waarden, vooronderstellingen, woorden, et cetera. Allemaal nuttig en bruikbaar.
 • Ik heb de cursus als enerverend ervaren. Hiermee bedoel ik de beweging die er was en is vrijgekomen. Plezierig, leuk, oefenen, kans, kunnen, weten, willen en niet moeten.
 • Prettig, leuk, relaxed. Veel bewuster van situaties. Ik wilde weten waar ik heen wil. Ik zie nu dat “waar je heen wilt” een gevoel is. Dat heb je dus zelf in de hand.
 • Inspirerend, snak naar meer! Aangereikte stof is praktisch erg toepasbaar en heeft ook al effect. Ik heb een beter beeld bij NLP – tegelijkertijd ben ik nu nog nieuwsgieriger naar wat ik niet weet en kan ik niet wachten hierachter te komen. Op de lesdag zelf overdracht van kennis en samen oefenen. Door de week zelf toepassen en effect ervaren. Leuk om dit dan de week erna weer met elkaar te bespreken.
 • Heel prettig. De afwisseling van theorie en oefeningen zijn goed verdeeld, waardoor ik veel heb opgestoken. Ik heb veel handvaten gekregen die me helpen om mijn doel te behalen. De vragen zijn beantwoord, het is nu aan mij om het in praktijk te brengen. Je kan altijd vragen stellen en door het doel vooraf goed te formuleren zijn de doelen tijdens de training behaald.
 • Het heeft mij aan het denken gezet. Of eigenlijk aan het doen gezet. Ik kan nu de NLP basis in de praktijk toepassen.
 • Levendig, pragmatisch, eye-openers. NLP meer gaan beleven als een doorlopend proces, in plaats van zo nu en dan als ijkpunt. Mijn vraag vooraf was NLP wat kan ik ermee. Die vraag is beantwoord en het is breder en dieper dan ik had verwacht. Zelfreflectie, bewust(er)wording. Het is een dynamisch proces en geen lego- of duplodoos met tools en trucs.
 • Inspirerend. Doet je realiseren. Gaaf om het proces achter communicatie te zien. Als je terugkijkt op een week hoeveel technieken je eigenlijk hebt toegepast…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *