Wat te doen tegen de middagdip?


Soms kom je zo’n bericht tegen dat je helemaal past. Zoals deze link. Een heel vervelend artikel, wat over een onderzoek gaat naar de effecten van pure chocolade (dat is chocolade met minimaal 60% cacao) op de aandacht. Aandacht, dat is wat je mist tijdens de middagdip…

En wat is er ontdekt, of beter, bewezen? Dat pure chocola vrijwel direct zorgt voor meer alertheid en aandacht. En, dat is dan wat minder, dat de bloeddruk stijgt.

Toevallig (?) is voor het minpunt, die bloeddrukstijging, in een controlegroep een oplossing gevonden. In die specifieke controlegroep werd naast de pure chocola groene thee gedronken. Althans, de ingredi├źnten van groene thee werden samen met de pure chocolade genuttigd. En die groene thee verlaagde de bloeddruk, zodat het netto effect aandacht en alertheid was.

Dus, wanneer je het onderzoek volgt, heb je recht op een toetje in de vorm van chocolade (puur) met een kop groene thee, na de lunch. Of eigenlijk altijd wanneer je meer aandacht en alertheid wilt. Heel vervelend, dat soort kennis.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *