Berichten zoeken

First Act NLP: de boom in het NLP-bos

Best wel lastig, om te bepalen waar jij je NLP opleiding of NLP training wilt gaan volgen. Wat zijn nu de verschillen? Is NLP echt NLP? Krijg je overal hetzelfde? Hoe weet je dat jij de juiste keuze maakt? Wat is het verschil dat het verschil maakt, bij opleider X of opleider Y? Waar First Act NLP het verschil maakt lees je hier (aan jou om te ontdekken hoe goed dat je past).

NLP is een idee, een methode en een houding (met als gevolg een serie aan technieken)

First Act NLP opleidingen is uniek in Nederland, met lesdoelen gericht op vaardigheid voor haar NLP opleidingen. Een vernieuwende wijze van opleiden. Niet de technieken, maar het idee, de methode en de houding staan centraal. De opleidingen zijn dus top-down gestructureerd, en niet zoals elders bottom-up. Niet het kunnen uitvoeren van een portfolio aan bepaalde NLP-technieken is het einddoel, maar het flexibel kunnen denken en handelen vanuit het idee, vanuit de methode en vanuit de houding is het einddoel. Een wezenlijk andere aanpak, niet gericht op kennisdoelen, wel op vaardigheidsdoelen. First Act NLP gaat er van uit dat een goede NLP Practitioner geen theoreticus zou moeten zijn; een goede NLP Practitioner is iemand die vaardig NLP kan toepassen in de praktijk. Net zoals goed koken iets anders is dan recepten uitvoeren, is NLP beoefenen iets anders dan NLP technieken uitvoeren.

Deze keuze leidt tot een drietal grote voordelen:

  • Er zijn binnen NLP verschillende stromingen. Stromingen die verschillen qua invalshoek, en daardoor qua inhoud. Stromingen met elk een eigen uniek karakter, met eigen unieke voordelen en mogelijkheden. Verschillende inzichten die bij de First Act NLP opleidingen samen komen. Kiezen voor First Act NLP betekent dat je niet hoeft te kiezen tussen de stromingen; je leert NLP vanuit het overzicht. Waarbij je de verschillende invalshoeken van bijvoorbeeld Richard Bandler, John Grinder, Ted James, Anthony Robbins, Micheal Hall en Robert Dilts ontdekt.
  • Niet de verschillende NLP-technieken staan centraal zoals elders; jij en jouw vaardigheid staan centraal in de NLP opleidingen bij First Act NLP. Niet een afgemeten lesplan als een lopende band waarin je binnen een bepaalde tijd voorgeschreven technieken moet uitvoeren, maar een dynamisch proces met veel individuele aandacht, met gelijkgestemde groepsgenoten die de voordelen van deze manier van leren inzien. Mensen die NLP willen leren vanuit een innerlijke motivatie. Geen strak georganiseerde groepsreis, maar een gezamenlijke ontdekkingstocht.
  • Naast de verschillende stromingen kent NLP ook veel toepassingsgebieden: persoonlijk, spiritueel, professioneel, relationeel, communicatief, coaching en opleiding, gelukkig voelen, positief zijn, sport, verkopen et cetera. Doordat wij ons richten op het idee achter NLP, gaan we voorbij aan wat NLP denkt over een bepaalde context, en leer je zelf NLP situationeel toe te passen. NLP zonder regels en beperkingen. Je krijgt dus meer mogelijkheden dan enkel in een specifieke context, meer vrijheid om te handelen.

Dat is het verschil dat het verschil maakt. Dat is waar je voor kiest wanneer je voor de unieke First Act NLP opleiding kiest. En nu… Nu is het aan jou… Want jij weet zelf het beste, wat goed voor jou is en wat jij nodig hebt. Besef je wie je kan zijn, en zorg er voor dat je er het maximale uit haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *