NLP artikelen zoeken

Voorbeelden van coachvragen

Wat kan coaching voor jou betekenen? Waarom zou iemand gecoached willen worden? Ik weet niet wat jouw antwoord kan zijn. Wel kan ik enkele praktijkvoorbeelden geven. Ter illustratie, om jouw beeld te vormen, hieronder een overzicht met voorbeeldvragen aan een NLP coach.

 

Nieuwe baan na reorganisatie.

Na een reorganisatie is het niet leuk in mijn nieuwe baan. Met de huidige invulling van de functie komt de kwaliteit van ons product onder druk te staan. En dat is waar we het allemaal voor doen! De kwaliteit geeft mij het plezier in mijn werk.

 

Werken kost me veel energie.

Er zijn veel dingen die beter kunnen op mijn werk. Ik ben de hele tijd bezig om mensen in beweging te krijgen, en iedereen verschuilt zich. Er hangt een echte wijs-cultuur; niemand neemt verantwoordelijkheid. Ik ben doodop na een dag werken, en heb nergens zin in.

 

Waar sta ik nu in mijn carriere?

Gegeven de huidige situatie, met de kredietcrisis, merk ik dat er minder werk is. Terwijl ik nu een switch overweeg in mijn carriere. Want misschien dat iets van leidinggeven of zo wat voor mij is.

 

Een eigen bedrijf.

Ik loop al jaren met de wens rond om voor mijzelf te beginnen. Zelf bepalen wat ik doe. Ik zet echter niet door.

 

Moeite met autoriteit.

Ik durf geen nee te zeggen wanneer mijn baas mij iets vraagt.

 

Moeite met slecht nieuws.

Ik zit in een overlegorgaan, waar ik een achterban vertegenwoordig. Het overleg is scherp. Soms moeten wij instemmen, en concessies doen. Ik doe daarbij mijn uiterste best. Regelmatig wordt ik door mijn achterban aangesproken over ‘hoe ik toch in vredesnaam akkoord kon gaan’. Dan klap ik dicht. Ik doe mijn best, en wordt onterecht aangesproken. Dat voelt klote.

 

Mijn werkplanning kan beter.

Ik zie dat mijn collega’s keurig plannen. Agenda’s vol met afspraken. Ik wil dat ook kunnen.

 

Nieuwe plannen voor de toekomst.

Ik ben nu waar ik 5 jaar geleden mijn vizier op heb gericht. Ik wil een nieuw plan voor de komende jaren. Het zou mooi zijn als ik inzicht kan krijgen in wat mij motiveert in mijn werk.

 

Ik ben uitgekeken op mijn werk.

Mijn werk is saai. Ik zit mijn tijd te verdoen. Ik moet echter wel hier blijven werken vanwege mijn studie.

 

Ik krop op en explodeer.

Kleine irritaties spreek ik niet uit. Ik wil de relatie niet verstoren. Ik krop dat op. Na verloop van tijd explodeer ik dan over iets kleins wat echt de moeite niet waard is.

 

Iets te direct…

Ik reageer (kennelijk, want mijn omgeving zegt dat tegen mij) nogal bot. Wanneer ik iets zie wat niet goed is, of beter kan, dan geef ik dat direct aan.

 

Afvallen, studie, bewegen en prioriteiten.

Ik wil afvallen. Ik wil er goed uitzien. Daarvoor moet ik meer bewegen, en minder eten. Voor meer bewegen heb ik geen tijd vanwege mijn studie, en qua eten wil ik eigenlijk gewoon blijven genieten. Ik wil dit allemaal wel, maar ik doe het niet.

 

Ik moet maar accepteren dat ik zo ben.

Ik ben onzeker. Zo ben ik, dat moet ik accepteren.

 

Mijn ex blijft op de voorgrond.

Ik heb een nieuwe relatie. Maar ik heb een lange relatie achter de rug, en telkens weer denk ik daaraan. Dan ben ik bijvoorbeeld aan het vergelijken. Ik merk dat ik nog steeds gevoelens heb voor mijn ex, die dan terugkomen.

 

Ik pas mij aan.

Ik vraag regelmatig kennissen mee om iets leuks te doen. Voordat ik het weet heb ik er geen zin meer in, want ik zit voor iedereen alles te regelen. En wel zo, dat mijn originele idee compleet verandert in iets wat iedereen past, behalve mij.

 

Plezier in hobby.

Na een vervelende ervaring, ben ik nu de hele tijd voorzichtig dat het niet nog een keer gebeurd. Ik kan er geen plezier meer aan beleven; elke keer denk ik dat het weer kan gebeuren. Terwijl ik dit al jaren doe, met plezier en succes, beleef ik het nu alleen nog maar oppervlakkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *