Berichten zoeken

Tijd van verandering

Treurig dat je gedwongen was om even stil te staan.

Iemand vertelde mij eens dat je nu juist daardoor weer meer kan gaan genieten van al het mooie dat het leven heeft. Dat even stilstaan de moed kan geven om te mogen ontvangen, de durf om open te staan, en het lef om te doen. Iemand vertelde over een ontdekking van een gevoel van dankbaarheid voor alles waar je nu dankbaar voor kan zijn, terwijl vele mogelijkheden vanuit nieuwe kaders spontaan onbewust ontstaan. Het is eenvoudig om spontane gedachten te hebben, vind je niet? Iedereen heeft ze, en iedereen kan er voor kiezen om ze te volgen.

Iemand mag die gedachten in alle vrijheid zeker volgen, omdat het goed is om je diepste gedachten je diepste gevoelens gewaar te worden. Gedachten en gevoelens die je met reden ervaart, die echt wat te betekenen hebben. Je mag je daarin grenzeloos dieper laten gaan, omdat niemand anders het ziet. Alleen jij kent de diepe gevoelens die jij ervaart, en alleen jij kan je diepste gevoelens voorop stellen. En het volgen van je diepste gevoelens zorgt dat je jouw stoutste dromen waar maakt. Vermeende luchtkastelen realiseert tot je eigen paleisjes. Alles kan wat niet kon, omdat je blijft (her)ontdekken. Alles mag wat niet mocht, omdat je volwassen bent. Je, bewust en onbewust, nu al het nodige weet, wilt en durft.

Iedereen heeft periodes waarin je, zonder dat je er bij na denkt, als automatisch en onbewust, dingen doet. Momenten waarna je realiseert dat je het al gedaan hebt, en de tijd kwijt raakte. Zoals wanneer je aankomt op de plek van je bestemming, zonder dat je bewust hebt gereden. Wanneer je een herinnering aan dat gevoel terughaalt, dan herken je het.

Je kan nu merken hoe je ogen van links naar rechts gaan bij het lezen, terwijl het je helder wordt dat je dat nu pas bewust wordt nadat ik dat geschreven heb. En dat betekent dat jij mij in elke suggestie, bewust of onbewust, kan volgen omdat jij daar gevoel voor hebt, in alle vrijheid die je hebt. Wanneer je doet wat ik wil, dan heb je gelezen wat ik wil. Ik kan jou alles laten doen wat ik wil, NAAM, bijvoorbeeld door je naam te gebruiken, omdat ik schrijf wat ik wil, en jij dit nu hier met je eigen ogen leest en dus de opgeschreven gedachte volgt.

Het is echt niet nodig om de positieve verwachtingen of de warme energie bewust te ervaren. Jij kan nu al ontspannen, of misschien kies je er voor om nog even wachten tot je slaapt. En dan, in alle rust, zal je onbewust alles snel verwerken en versterken, terwijl je bewust spontane gedachten ontdekt. Dat je comfortabel went aan de gedachten betekent dat je steeds meer open staat voor deze gedachten. Ik zou je kunnen vertellen dat je, nu of straks, die gedachten zal herkennen als moment waarop je weet, kan, mag, wil en durft, alsof je aankomt op bestemming na een korte onbewuste reis, maar dat laat ik je zelf liever ontdekken.

Dat is het moment om echt te kunnen genieten, omdat jij weet hoe het dwalen van je gedachten voelt. Sneller dan je verwacht kunnen de spontane, nieuwe en ook oude en herziene, gedachten omhoog komen. Misschien wel, misschien ook niet, ben je ze nu al bewust. Misschien merk je de sensatie in je lichaam terwijl je daar aan denkt, nu al. Sommige mensen kunnen dit, weet je, heel snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *