Berichten zoeken

Uit mijn eigen ervaringen met NLP

Laat mij je iets vertellen over mijn eigen ervaringen met NLP

Machtig interessant vond ik NLP. Ik las mijn eerste boek in 1988, heb er vele verslonden, en met het in gebruik raken van  internet kreeg ik toegang tot een overvloed aan informatie en kennis. En ik dacht dat ik daarmee wel wist waar NLP om draaide. Wat wil je, ik heb me ruim 15 jaar met NLP op die wijze bezig gehouden! Dan is het logisch dat je verwacht dat je weet wat NLP is, toch? Ik zag de resultaten van het in praktijk brengen van de boekenkennis. Resultaten die er niet om logen.

 

Niet dus. Nu kan ik jouw vertellen dat het zo veel meer is…

NLP is net als wijn, het gaat om de ervaring

Wijn, daar kan je jaren over lezen. Je kan foto’s bekijken, filmpjes en documentaires bestuderen. Je kan alle theorie die beschikbaar is, met alle recensies daar bij opgeteld, lezen en leren; maar je blijft de kern missen. Om wijn te beoordelen moet je hem ervaren. Je moet het zien, ruiken, proeven, voelen, misschien zelfs horen…! Pas dan ‘weet’ je wat wijn is.

Mijn verrassing tijdens de opleiding NLP practitioner

Na 15 jaar lezen (en uitstellen) heb ik er voor gekozen om een officiële NLP opleiding te volgen; de NLP practitioner. Totaal ‘flabbergasted’ was ik, door de ervaring. Er bleken zo veel meer mogelijkheden… Er bleken zo veel meer inzichten… Er was zo veel meer… Het denken en weten en kennen van NLP, werd kunnen. NLP kunnen toepassen, NLP kunnen ervaren, echt kunnen.

Mijn advies aan jou

Zorg dat interesse in NLP zich vooral richt op de ervaring met NLP. Zodat je het heerlijke gevoel leert kennen, en nog meer mogelijkheden leert en krijgt. Leer NLP kennen, net als wijn, door de ervaring. Doe het direct, zodat je voorkomt dat je, zoals ik, zonder enige ervaring denkt te weten wat NLP is. 15 jaar lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *