Berichten zoeken

Veranderen

Afgelopen vakantie zijn wij (Monique, Rutger en de vier kinderen) in een tent op vakantie gegaan naar Duitsland. Het was nogal regenachtig, en de 2e dag valt er zelfs 21 millimeter regen (blubblubblubber). Op de camping ontstond een soort ramptoerisme naar onze tent. Wist je dat je dan de grootste lol kan hebben over de meewarige blikken van passanten die je krijgt?  Kan jij je voorstellen dat er mensen zijn die hun hele vakantie laten verpesten door een beetje regen?

Verandering is de enige constante in het leven. Er is altijd wel iets dat je anders wilt, hoe klein ook. Het is net als wanneer je in een heerlijke, comfortabele stoel gaat zitten, in je favoriete houding… Na verloop van tijd wil je toch anders gaan zitten om comfortabel te blijven. Een kleine verandering van je houding maakt het dan weer een tijdje comfortabel. In een heerlijke comfortabele stoel.

 

Soms is een kleine verandering niet genoeg. Soms is het geen comfortabele stoel waar je in zit, en is een grote verandering nodig. Een grote verandering die niet meer als vanzelf gaat, waarmee de vraag “Hoe kan ik dat veranderen?” belangrijk wordt. En die vraag, dat is waar een NLP Practitioner opleiding het antwoord op geeft.

 

Je ontdekt wat je wel en niet wilt, en hoe je zelf bijdraagt aan wat je wel en niet doet, en aan wie of wat je wel en niet bent, aan wat je wel of niet krijgt. Inzicht in wetmatigheden, en het effect daarvan. Zodat je kan kiezen uit nieuwe mogelijkheden, en kan veranderen wat nodig is om wel te doen wat je wilt, zijn wie of wat je wilt, krijgen wat je wilt.

 

Maar het hoeft niet te irriteren in je stoel om daar profijt van te hebben. Liever niet zelfs. Beter is het om te fantaseren, jezelf je ideaal voor te stellen, waarin alles kan en niets onmogelijk is, om dan het heft in handen te nemen en te zorgen dat je kan doen wat je idealiter zou doen, te zijn wie of wat je idealiter zou zijn, te krijgen wat je idealiter zou krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *